MIJN ERVARING MET

Adobe Illustrator

Lamborghini

VAN ANALOOG

Naar Digitaal

Ontmoeting

Toen Adobe Illustrator voor het eerst werd geïntroduceerd tijdens de opleiding, bakte ik er helemaal niks van. Zelfs het feit dat ik al ruim 10 jaar tekende, hielp totaal niet mee. Geef mij maar ouderwets papier! Tenminste, dat dacht ik. Toch ben ik het blijven proberen en heb ik verschillende dingen geprobeerd in Illustrator door de jaren heen. Zelfs af en toe gebruik gemaakt van een tekentablet.

Mocht ik ergens vastlopen, dan duik ik gewoon het internet op, om gebruik te maken van tutorials. Mocht ik er na een aantal keer nog steeds niet uitkomen, dan vraag ik pas om hulp. Maar ik probeer het liever eerst zelf, aangezien je daar het meeste van leert.

Ontdekken

Nu ik een paar jaar verder ben in het gebruik van Illustrator, ben ik het programma veel beter gaan leren kennen en ben aanzienlijk beter geworden. Echter ben ik tot op de dag van vandaag nog altijd aan het ontdekken.

Af en toe maak ik ook gebruik van Illustrator met behulp van een tekentablet. Illustrator gebruiken met behulp van een tekentablet, maakt het tekenen een stuk gemakkelijker, maar dat houdt niet in dat je beter zal worden in het gebruik ervan. Illustrator heeft ontelbare (verborgen) functies die ik nog zal moeten ontdekken, leren kennen EN weten te onthouden.